Тумба під взуття

Як вибрати тумбу для взуття

Тумба для взуття: особливості та поради щодо вибору

Щоб взуття в передпокою не заважало й було зручно складене, варто придбати для нього містку тумбу. Ці меблі можуть бути різними за видом: великі або компактні, закриті або відкриті, з додатковими особливостями, як-от стільчик для взування. Які є тумби для взуття та як вибрати вдалий варіант, розказуємо далі.

тумба для взуття купити

Види тумб для взуття

Щоб розуміти, яка тумбочка для взуття підійде для вашого передпокою, потрібно знати, які є види цих меблів. Виробники пропонують досить багато різновидів взуттєвих тумб:

  • з касетними ящиками. Висувні ящики досить місткі, тому добре вміщують як кросівки, так і зимові чоботи. Краще купувати таку модель у зібраному вигляді або довірити збирання меблів фахівцю;
  • з відкидними дверцятами. Такі моделі бувають досить високими, наприклад, на 4–5 дверцят, що відкидаються. У цій тумбі взуття зберігають прямо;
  • з висувними шухлядами. Взуттєва тумба такого плану нагадує комод і вміщує досить багато пар;
    закрита. Ця тумба закривається звичайними дверцятами й може мати кілька полиць;
  • відкрита. Це своєрідний стелаж із кількома відкритими полицями. Зазвичай відстань між полицями складає від 15 до 30 см, що дозволяє зберігати відносно невисокі черевики, кросівки, туфлі тощо.

Тумби для взуття можуть бути виготовлені з різних матеріалів. Найчастіше це ДСП, МДФ, ЛДСП, рідше — натуральне дерево. Фурнітура може бути як металевою, так і пластиковою.

Конструкція взуттєвої тумби може передбачати сидіння, щоб можна було зручно взуватися. Також деякі моделі мають полички для зберігання дрібних речей, як-от ключів, головних уборів, рукавичок тощо. Висота тумби може бути від 50 см до 1,5 метра і вище.

Як вибрати тумбу для взуття

При виборі тумби для взуття, перш за все, варто звернути увагу на її розмір. Якщо передпокій маленький, можна вибрати компактну модель, але тоді сезонне взуття доведеться зберігати десь в іншому місці. Також у такому випадку можна купити високу вузьку тумбу. Вона вміщуватиме досить багато взуття, але при цьому не займатиме багато площі. У просторий коридор можна вибрати будь-яку модель, зокрема з сидінням або додатковими відкритими поличками.

Орієнтуйтеся і на кількість взуття при купівлі тумби. Чим більше членів сім’ї і відповідно пар взуття, тим місткішими повинні бути меблі. Інакше на вході у квартиру будуть нагромаджуватися туфлі, босоніжки та черевики.

ЗАМОВИТИ ТУМБУ ПІД ВЗУТТЯ

Тумба має бути стійкою. Меблі не повинні перекидатися, навіть якщо ви відкриєте всі ящики або шухляди одночасно. Також слід звернути увагу на довговічність матеріалів. Якщо це взуттєва тумба з ДСП, корпус повинен мати захисну плівку, що зробить виріб більш стійким до механічного впливу. Краще віддавати перевагу перевіреним меблевим компаніям, які пропонують лише якісну продукцію з відповідними сертифікатами.

Переконайтеся, що тумба для взуття підходить за дизайном до шафи для верхнього одягу або до вішака залежно від того, які меблі вже є в кімнаті. Якщо є можливість, варто придбати моделі, які виробник випустив в одній колекції. Так вони матимуть гармонійний вигляд і зроблять інтер’єр кімнати довершеним і привабливим.

Залишити відповідь