механізми розкладання диванів

Особливості механізмів розкладання диванів

Диван і механізми розкладання: який краще вибрати

Дивани часто використовують замість ліжок. Маленька квартира, орендоване житло або гуртожиток, додаткове спальне місце для гостей — усе це може бути причиною купити саме диван для сну, а не повноцінне ліжко. Щоб постійне розкладання не зменшило строк служби м’яких меблів, слід шукати модель з якісним корпусом і надійним механізмом розкладання. Розглянемо, які механізми трансформації використовують виробники.

Єврокнижка

Дивани з механізмом єврокнижка — найпоширеніший варіант, який давно високо оцінили тисячі споживачів. Він простий у користуванні, але при цьому надійний і довговічний.

Диван єврокнижка

При розкладанні дивана сидіння потрібно висунути вперед, а спинку просто опустити на те місце, що звільнилося. Такий спосіб розкладання забезпечує максимально рівне спальне місце, а стик між двома половинками дивана майже не відчувається.

Коли відсунути сидіння, з’являється досить простора ніша всередині меблів. Тут можна зберігати сезонні речі або додаткові ковдри й подушки. Це вдале рішення для економії простору в маленькій кімнаті.

Акордеон

Дивани з механізмом акордеон — це ще одна надійна та досить проста конструкція. Механізм складається з трьох частин. Основна частина — це сидіння, що майже не змінює горизонтального положення, інші дві з’єднані між собою замками й використовуються в складеному вигляді як спинка. Такі дивани зазвичай невеликі, хоча трансформуються в комфортне спальне місце.

диван аккордеон

Щоб розкласти диван-акордеон, потрібно трішки підняти сидіння та потягнути його на себе. Сидіння потягне за собою інші частини — вони також приймуть горизонтальне положення. У багатьох моделей диванів із механізмом акордеон є ніша для зберігання речей. Щоб отримати доступ до ніші, потрібно підняти основну частину меблів, тобто сидіння.

Викатний

Диван із викатним механізмом компактний за розміром, тому чудово підходить для маленьких помешкань. Це практичний і нескладний у користуванні механізм, що розкладає меблі вперед.

Для трансформації дивана потрібно висунути нішу для білизни, а на неї розкласти м’яку частину меблів за принципом відкривання книжки. Таке рішення підходить для щоденного використання. Удень диван не займатиме багато місця в кімнаті, а ввечері можна буде за пару хвилин організувати комфортне спальне місце.

Клік-кляк

Механізм клік-кляк — це вдосконалений варіант популярної «книжки». Такі дивани можна використовувати і для постійного сну, і як гостьове спальне місце. Механізм отримав свою назву, оскільки під час фіксації спинки можна почути звук клацання.

Щоб організувати спальне місце, потрібно взятися за сидіння посередині та трішки підняти його. Коли спинка буде зафіксованою в потрібному положенні, сидіння можна опустити.

Поворотний

Диван із поворотним механізмом — це меблі-трансформер, що за принципом розкладання нагадують ножиці. Частина дивана за допомогою легкого поворотного руху пересовується до іншої, створюючи просторе спальне місце. Щоб ці дві частини не роз’їжджалися, вони фіксуються спеціальним механізмом.

Який механізм вибрати, залежить від багатьох факторів. При виборі дивана орієнтуйтеся на вільну площу в кімнаті, хто буде розкладати меблі тощо.

Залишити відповідь