меблі для кабінету

Меблі для робочого місця

Меблі для робочого місця вдома: що купити?

Дистанційною роботою вже нікого не здивуєш. Багато фахівців працюють удома так само по 8 годин у день, як і в офісі. Також є спеціалісти, що вибрали фріланс, і теж облаштувати собі робочий простір у своїй квартирі. Щоб працювати ефективно та в комфортних умовах, варто створити для себе імпровізований кабінет і закупити необхідні меблі. Що знадобиться для домашнього офісу?

Письмовий або комп’ютерний стіл

Можна, звісно, працювати за ноутбуком на дивані й навіть у ліжку або купити невеличкий складний комп’ютерний столик. Однак постійно виконувати завдання в таких умовах не надто зручно. Варто подумати над купівлею повноцінного письмового столу. Якщо доводиться працювати за стаціонарним комп’ютером, можна придбати комп’ютерний стіл із місцем для системного блоку та висувною полицею для клавіатури.


Чому варто купити письмовий стіл:

  • у вас буде повноцінне робоче місце, яке ніхто з членів сім’ї не зможе зайняти на відміну від дивану чи кухонного столу;
  • ви зможете зберігати документи або робочі матеріали в одному місці — ви завжди знатимете, де що лежить і все потрібне буде під рукою;
  • ви менше втомлюватиметеся — спина й руки не болітимуть, як від роботи на дивані чи за обіднім столом, що не підходить по висоті.

Письмовий стіл — основа робочого місця, однак це не єдине, що потрібно купити для його організації.

Офісне крісло

До робочого столу варто придбати зручний офісний стілець або крісло. Підбирайте його залежно від своїх вподобань. Якщо ви багато годин проводите за комп’ютером, вибирайте максимально зручний стілець, щоб розвантажити спину.

Ось кілька причин купити офісний стілець:

офісне крісло має підхожу для робочого столу висоту, а от кухонний стілець виявиться занизьким;
м’яке сидіння розвантажує м’язи й ви не відчуваєте втому вже через пів години сидіння за роботою;
вертикальна спинка з невеликим нахилом добре підтримує спину — ви тримаєте рівну поставу й не перевантажуєте хребет.

Найкраще купити стілець для роботи на ніжках, без коліщаток. Так ви зможете максимально зосередитися на роботі, а не крутитися зі сторони в сторону.

Стелаж для документів і книг

Доводиться багато працювати з паперами? Тоді, скоріш за все, тумби або шухляд у робочому столі для зберігання документів не вистачить. Якщо дозволяє місце в кімнаті, можна купити високий стелаж із відкритими полицями.

Чим зручний стелаж? Наявність кількох полиць дозволить розсортувати документи за типами, що за потреби значно пришвидшить їх пошук. Стелаж, який стоїть поруч зі столом, також допомагає розвантажити стільницю. Чистий стіл — це можливість зосередитися на виконанні одного завдання, а не намагатися віднайти важливий папірець у великому стосі документів.

тумба стелаж
Якщо немає місця для стелажа, можна вибрати навісну полицю. Вона буде меншою, однак краще такий варіант, ніж обходитися лише тумбою у столі.

Організувати комфортне робоче місце вдома цілком реально. Головне підібрати меблі, які підходять за конструкцією, дизайном і кольором. Пам’ятайте, чим більше вам подобатиметься ваш робочий куточок, тим більше приємних емоцій приноситиме робота.

Залишити відповідь