міні стінка

Меблі для маленької вітальні

Якими меблями облаштувати маленьку вітальню

Якщо у квартирі маленька вітальня, відразу відмовтеся від громіздких меблів, як-от шафи-купе або габаритні стінки на всю ширину стіни. Основне завдання при облаштуванні невеликої кімнати — максимально зберегти вільний простір і візуально збільшити її. Як це зробити та які меблі вибрати, розказуємо далі.

маленькі стінки для вітальні
Які меблі підходять для невеликої вітальні

Великий кутовий диван і широка шафа-купе — не варіант для маленької кімнати. Щоб вона була затишною, зручною та привабливою, вибирайте компактні меблі. При цьому важливо, щоб вони були функціональними.

Виробники пропонують великий вибір диванів, які у складеному вигляді займають мало місця. Це може бути пряма модель із шириною близько 1500–2000 мм. На такому дивані зможуть зручно розміститися 2–3 людини для перегляду телевізора. У розкладеному вигляді такий диван має комфортне повноцінне спальне місце.

Для зберігання речей у вітальні можна купити модульну стінку з невеликою кількістю елементів. Для маленької вітальні цілком достатньо стінки, в яку входять тумба під телевізор, навісна полиця та пару навісних пеналів чи шафок. Якщо ширина стіни дозволяє, можна доповнити стінку вітриною або пеналом. Такі стінки функціональні: дозволяють зберігати багато речей і розмістити потрібну техніку.

меблі для малого залу

Якщо кімната зовсім маленька, модульну стінку можна замінити функціональною ТВ-тумбою. Тумба під телевізор може бути довгою і мати бічний стелаж. Такий варіант не загромаджуватиме простір і при цьому організує місце для зберігання речей і розміщення телевізійної панелі.

Якщо хочете поставити в залі журнальний столик, вибирайте моделі з візуально легкою конструкцією. Замість низького прямокутного столика з шухлядами віддайте перевагу варіанту на високих ніжках із круглою стільницею зі скла або іншого матеріалу.

Як збільшити простір маленького залу

Ось ще кілька порад, як можна візуально збільшити простір маленької вітальні:

  • використовуйте світлі меблі та загалом створіть світлий інтер’єр у приміщенні — холодні відтінки впораються з візуальним збільшенням простору краще, ніж теплі;
  • меблі та штори краще за все вибрати в тому ж відтінку, що й оздоблення — контрастні предмети «з’їдатимуть» простір;
  • настінні дзеркала також розширюють простір — можна купити шафу з дзеркальними дверима;
    меблі повинні були негроміздкими, як уже згадано вище — це може бути стінка з відкритими полицями, журнальний столик із скляною стільницею тощо;
  • меблі варто розмістити по периметру кімнати — це дозволить зберегти вільний простір у центрі й вільно пересуватися вітальнею;
  • залу не потрібно захаращувати речами та великою кількістю декору — чим більше речей у приміщенні, тим меншим воно здається.

маленькі стінки

Ще одне просте правило наостанок. Кімната маленька — то і предмети в ній повинні бути невеликими. Якщо у квартирі живе одна або дві людини, в цьому випадку можна купити для вітальні не диван, а два крісла. Громіздку шафу-купе можна замінити вузьким стелажем або невисокою вертикальною шафою із дзеркальними дверима.

Залишити відповідь