меблі для зберігання речей

Меблі для зберігання речей

Які меблі для зберігання речей варто купити

Шафа — перше, що спадає на думку, коли мова йде про меблі для зберігання речей. На щастя, лише шафою справа не обмежується. Виробники пропонують ще безліч красивих, практичних і функціональних меблів, в яких можна зручно зберігати одяг, взуття, аксесуари, постільну білизну, книги, документи тощо. Які меблі і для яких випадків варто придбати, щоб розкласти речі з максимальним комфортом?

Шафа

шафа для речей

Шафа для одягу — один із найпоширеніших видів меблів для квартир і будинків. Без шафи важко обійтися, якщо не виділене окреме приміщення під гардеробну. Шафи можуть бути дуже різними: шафи-купе, з класичними дверима, шафи у спальню або передпокій, великі або компактні та ін.
Щоб вибрати підхожу шафу, орієнтуйтеся на площу, яку можете для неї виділити, та кількість речей. Не варто купувати громіздку модель, якщо у вас мало одягу. Але й не треба вибирати компактний варіант для 4-х членів сім’ї: користуватися буде незручно.

Серванти та буфети

Ці шафи зазвичай мають скляні дверцята, тому вміст серванту або буфету добре видно. Їх купують в основному для вітальні або ж для столової. У серванті можна зберігати книги, святковий посуд, декоративні вироби, сувеніри, фото. Буфет переважно використовують лише для зберігання посуду.
Якщо вітальня оформлена у класичному інтер’єрі й має достатню площу, сервант або буфет будуть у ній доречним доповненням.

сервант для вітальні
Стелажі

Книжковий стелаж — зручні меблі для зберігання книг, альбомів, журналів, підручників. Книжковий стелаж може бути корисним як у вітальні, так і в кабінеті або спальні. Також це зручне доповнення до робочого місця вдома, де можна скласти робочі та навчальні матеріали. Книжковий стелаж часто купують і для дитячої кімнати, щоб мати під рукою книги та підручники.
Великий або середній стелаж може використовуватися для зонування кімнати. Таке рішення має привабливий і оригінальний вигляд і при цьому не загромаджує приміщення.

Комоди

комоди
Комод — це зручний варіант для зберігання постільної білизни та рушників. Його можна розмістити як у спальні, якщо дозволяє площа, так і у вітальні. Також комоди часто використовують у дитячих кімнатах. Якщо дитина одна й одягу поки що небагато, ці меблі цілком можуть замінити шафу. Деякі комоди можуть мати відкидний пеленальний столик, що досить зручно для мами та малюка.

ТВ-стінки та тумби під телевізор

Великою популярністю користуються такі меблі для вітальні, як ТВ-стінки або ТВ-тумби. Вони прекрасно замінюють громіздкі стінки радянських часів, адже мають візуально легший вигляд, стильний дизайн і досить високу місткість. Такі меблі доступні в різних розмірах: можна знайти модель як для великої, так і для маленької зали.

тумба тв
Стінка або тумба під телевізор оснащується довгою стільницею для розміщення телевізійної панелі. Хоча закріпить її можна і на стіні, а стільницю використати, наприклад, для декору або додаткової техніки. Також ТВ-стінка має полиці, закриті тумби, що дозволяє зручно зберігати документи, фотоальбоми та інші особисті речі.

Це далеко не всі меблі для зберігання речей. Щоб зробити дім комфортнішим і завжди мати в ньому порядок, зверніть увагу також на приліжкові тумби, книжкові полиці, тумби для взуття, вішалки для одягу.

Залишити відповідь