ліжко гірка переваги та недоліки

Ліжко-гірка : переваги та недоліки

5 переваг дитячого ліжка-гірки

Вибір меблів для дитячої — задача із зірочкою. Ліжко для дитини повинно бути зручним, безпечним, відповідати її розмірам. Також важливо, щоб воно було привабливим і подобалось малюку, адже йому в ньому повинно бути комфортно. Ліжко-гірка — один із вдалих варіантів, адже воно підняте на висоту, що подобається дітям, а ще функціональне, що високо оцінюють батьки. Розкажемо про переваги таких меблів.

дитяче ліжко гірка
Функціональність

Ліжко-гірка — це не лише спальне місце для дитини, а ще й безліч інших вбудованих меблів. Найчастіше в конструкцію також входять письмовий стіл, шафа або тумба, книжкові полиці, комод із висувними шухлядами, а також сходи, в яких теж можуть бути передбачені ящики для зберігання речей.
Дитяче ліжко-гірка — це по суті конструкція, що має все необхідне для відпочинку, навчання та дозвілля дитини. Тут можна спати, вчити уроки, гратися, зберігати одяг, іграшки, навчальне приладдя тощо.

Економія простору

Функціональне дитяче ліжко з вбудованими іншими меблями — гарний варіант для маленької кімнати. Якщо немає можливості розмістити в дитячій повноцінний спальний гарнітур, в який входить велика шафа, підліткове ліжко, письмовий стіл та інші предмети, то ліжко-гірка може стати чудовою альтернативою. Такий варіант стане у пригоді і в однокімнатній квартирі, де потрібно організувати спальне місце і для дорослих, і для дитини, при цьому площі обмаль.

Простір для ігор

Ліжко-горище дуже полюбляють діти, адже на висоті гратися так цікаво. Але, перш ніж придбати такі меблі, слід переконатися, що дитина не боїться висоти. Ліжко буде безпечним для неї, адже спеціальний бортик захищає від падінь, головне, щоб дитині було комфортно спати вгорі.

бюжетне ліжко гірка

Сходи або драбина також можуть слугувати місцем для розміщення іграшок під час різноманітних ігор. Простір під ліжком можна перетворити в халабуду, що обожнюють усі малюки. Полиці, вбудовані в конструкцію, можна використовувати для зберігання іграшок, тому вони завжди будуть під рукою.

Тривалий період експлуатації

Для виготовлення ліжка-гірки виробники найчастіше використовують ДСП або ЛДСП. Це недорогий, але досить міцний і довговічний матеріал, особливо, якщо дотримуватися правил експлуатації виробу та не перевищувати навантаження.

Якщо придбати ліжко-горище з повноцінним спальним ліжком, таких меблів вистачить надовго. Дитина підростатиме, але їй буде комфортно й не тісно.

Цікавий дизайн

Якщо ви шукаєте меблі в дитячу з цікавим дизайном, зверніть увагу на ліжко-гірку. Воно може мати досить стриманий і класичний дизайн, а може бути досить оригінальним. Хлопці та дівчата, яким подобаються автомобілі, будуть в захваті від ліжка, прикрашеного бортиками у вигляді гоночної машини. Ліжка з вбудованими столом і шафою можуть бути різного кольору: синього, червоного, сірого, коричневого, світлого тощо.

Додаткова, але не менш важлива перевага ліжка-гірки — це його ціна. Такий комплект меблів обійдеться значно дешевше за повноцінний гарнітур для дитячої кімнати. Якщо ви хотіли б заощадити кошти та організувати комфортний простір для дитини, ліжко-горище впорається з цим на відмінно.

Залишити відповідь