Бюджетні ліжка ЛДСП та ДСП

Бюджетні ліжка ДСП та ЛДСП : плюси та мінуси

Бюджетні ліжка з ДСП і ЛДСП: які переваги та особливості

Третину життя людина проводить уві сні. Саме тому варто потурбуватися, щоб спальне місце було комфортним і не шкодило здоров’ю. Чи варто переплачувати за ліжко з натурального дерева чи можна купити й недорогу модель із ДСП? Розглянемо особливості та переваги бюджетних ліжок, виготовлених із ДСП та ЛДСП.

купити ліжко недорого

Особливості матеріалу ДСП для виготовлення ліжок

Досить поширена думка, що меблі з ДСП не відрізняються довговічністю. Так, вони не можуть конкурувати в терміні служби з дерев’яними аналогами, однак і цей варіант можна використовувати роками без втрати якості. Головне, не перевищувати навантаження на спальне місце й розмістити ліжко в сухій кімнаті, щоб матеріал не зіпсувала надмірна вологість.

Серед особливостей ДСП можна виділити ідеально рівну поверхню. Матеріал покривають ламінуванням, що збільшує його стійкість до механічних пошкоджень і впливу вологи.

двоспальне ліжко лдсп

Купити ліжко з ДСП можна будь-якої форми та кольору. Є моделі, які імітують дерево й мають вишуканий вигляд. З першого погляду неможливо сказати, що ліжка з ДСП — це недорогі меблі, адже дизайн цих виробів нічим не поступається дорожчим аналогам.

Переваги ліжок із ДСП і ЛДСП

Основна перевага ліжка з ДСП або ЛДСП — невисока ціна. Завдяки доступній собівартості матеріалу можна недорого купити як односпальне, так і двоспальне ліжко. Бюджетні меблі також можуть мати додаткові особливості, як-от високе узголів’я або приховані ніші для зберігання постільної білизни та інших речей.

Додаткові переваги недорогих ліжок із ДСП:

  • широкий вибір дизайну — ліжко може бути з ніжками або без них, з високим або низьким узголів’ям, будь-якого розміру, з висувними ящиками для речей тощо;
  • великий вибір кольорів — ліжко з ДСП можна купити в будь-якому кольорі, чи то у класичному білому, чи то в нестандартному синьому або червоному;
  • тривалий термін служби — при дотриманні правил експлуатації ліжка з ДСП служать досить довго, не втрачаючи початкового вигляду.

Ліжко з ДСП коштує недорого, тому його в будь-який момент можна замінити. Якщо ви вирішили оновити інтер’єр спальні, відмовитися від дорогого дерев’яного ліжка може бути важко, тоді як купити нову модель, маючи меблі з ДСП, не так складно з фінансової та психологічної точки зору.

Скільки коштує ліжко з ДСП

Може бути багато причин, чому потрібно купити саме недороге ліжко. Такі меблі часто вибирають для орендованих помешкань і студентських гуртожитків. Також бюджетні моделі — вдалий варіант при обмеженому бюджеті, коли потрібно зробити ремонт у квартирі та придбати відразу багато меблів.

Односпальне ліжко з ДСП можна купити за ціною від 2 500 грн. Двоспальні ліжка з того ж матеріалу обійдуться приблизно в 2 500–14 000 грн. Модель може мати додаткові функції, як-от нішу для зберігання білизни: такий варіант коштуватиме дорожче.

ліжко дсп односпальне

Зверніть увагу й на те, що більшість бюджетних ліжок продаються без матрацу. Завдяки цьому ви зможете самостійно підібрати ортопедичний матрац під свої потреби: придбати жорсткіший або, навпаки, м’якший варіант. Якщо ліжко продається вже з матрацом, відповідно і ціна на нього буде вищою.

ЗАМОВИТИ БЮДЖЕТНЕ ЛІЖКО ДСП

Залишити відповідь