Як вибрати письмовий стіл для дитини

Як вибрати письмовий стіл для дитини

Як вибрати письмовий стіл для дитини – поради нашого дизайнера

Коли приходить час вибирати стіл для школяра, батьки найбільше турбуються про поставу дитини. Меблі повинні бути зручними та не шкодити здоров’ю. Але це не єдині параметри, на які варто звернути увагу. Розказуємо про три основних критерії вибору письмового столу для дитини.

столик письмовий класичний

Конструкція столу

Письмові столи мають безліч варіацій по формі, функціональності та конструкції. Ось основні різновиди столів для навчання:

  • однотумбові — під стільницею розміщена одна тумба (справа або зліва). У тумбочці може бути одне закрите відділення з поличкою або ж кілька шухляд. Це оптимальне рішення для учнів молодших класів, які ще не мають багато зошитів, підручників та іншого шкільного приладдя;
  • двотумбові — під стільницею по обидва боки розміщені тумби. Це вдалий варіант для школяра, що має багато речей, так він зможе зручно посортувати їх по шухлядах або поличках;
  • кутові — стіл Г-подібної форми підходить для просторої дитячої кімнати. За ним можна розмістити стаціонарний комп’ютер або ноутбук, що добре підходить для онлайн-навчання;
  • модульні — такі столи мають окремі модулі у вигляді тумб, які можна поставити так, як зручно дитині;
  • прості письмові — це столи, що мають лише стільницю та опори, без тумбочок. Такий варіант буде зручним школяреві тільки, якщо є можливість поруч розмістити етажерку або книжкову шафу;
  • комп’ютерні — у комп’ютерному столі є місце для встановлення системного блоку, підставка під монітор, висувна полиця для клавіатури та мишки. Якщо дитина навчається в онлайн-форматі, є сенс придбати саме таку модель.

Який різновид письмового столу вибрати, залежить від площі кімнати, вподобань, потреб і віку конкретної дитини.

Розміри письмового столу

Не варто купувати дитині надто маленький стіл. Їй буде незручно за ним писати. До того ж треба передбачити місце для підручника та інших матеріалів. Оптимальний розмір меблів: ширина — близько 100 см, глибина —від 60 до 80 см. Якщо для початкової школи можна звернути увагу на компактніші моделі, то з дорослішанням дитини доведеться замінити невеликий стіл на більший.

Висота столу залежить від зросту школяра. Якщо зріст дитини не перевищує 130 см, можна купити стіл висотою до 54 см. Для підлітка варто шукати модель висотою 70–76 см.

Матеріал виготовлення меблів

Матеріал меблів варто вибирати залежно від бюджету та вимог до довговічності та міцності виробу. Найдешевші столи виготовляють із ДСП. Якщо плануєте в процесі навчання купити більшу модель, тобто довговічність не відіграє особливої ролі, можна вибрати стіл із ДСП.

Письмові столи з МДФ теж відносно недорогі, при цьому вони відрізняються високою якістю, довговічністю та легким доглядом. Конструкції можуть бути різноманітними, що дозволяє легко знайти підхожий варіант.

ЗАМОВИТИ ПИСЬМОВИЙ СТІЛ

Якщо ж потрібен довговічний і красивий стіл з екологічного матеріалу, варто віддати перевагу дерев’яній моделі. Доступніші по ціні вироби з масиву сосни, дорожчі — меблі з дуба, ясена, бука.

І пам’ятайте, що стіл для школяра повинен стояти у правильному місці. Якщо дитина пише правою рукою, світло від вікна повинно падати зліва, якщо лівою рукою — справа. Так очі не будуть втомлюватися й уроки можна буде робити з комфортним освітленням.

Залишити відповідь