обідній стіл

Як вибрати обідній стіл

3 важливих критерії вибору обіднього столу

Обідній стіл — це меблі, що використовують постійно. Саме тому стіл на кухні повинен бути зручним, вміщати всю сім’ю, а також мати привабливий дизайн. На що звернути увагу при купівлі обіднього столу? Виділимо три основних критерії.

Розміри обіднього столу

На розміри стола впливають два важливих параметри. Це кількість людей, які зазвичай за ним обідають, і площа кухні. Перш за все слід орієнтуватися на останній параметр, адже навіть маючи шестеро членів сім’ї, ви не зможете придбати габаритний стіл у малесеньку кухню. Тут оптимальним рішенням стане модель із розсувною стільницею. Якщо ж кухня досить простора, можна купити повноцінний обідній стіл, де без проблем розміститься 4–6 осіб.

стіл з масиву монарх

Компактний кухонний стіл має ширину 500–700 мм. Ширина середнього варіанту —700–900 мм. Великий обідній стіл має ширину від 900 до 1200 мм. Такий матиме гармонійний вигляд лише у справді просторій кімнаті. Переконайтеся, що він не заважатиме пересуванню та підходитиме до інших меблів.

Форма та конструкція стола для кухні

При виборі форми кухонного столу також враховуйте розміри кімнати та зверніть увагу на інтер’єр. Якщо правильно підібрати модель, за потреби вона допоможе візуально розширити простір маленького приміщення.

стіл обідній буковий

Обідні столи бувають квадратними, прямокутними, круглими, овальними. Компактні квадратні столи добре підходять для сім’ї з 2–3 осіб. Вони також візуально збільшують простір кімнати. Якщо сім’я досить велика, можна вибрати прямокутну модель або ж купити квадратний стіл із розсувною стільницею.

стіл мдф

Стандартний круглий стіл призначений для невеликої кількості осіб. Оскільки його неможливо поставити під стіну, для нього потрібно достатньо простору. Таку модель варто розглядати для кухні середнього або великого розміру. Овальні столи більш місткі, але теж потребують багато площі.

Матеріали виготовлення кухонного столу

Обідній стіл може виготовлятися з одного матеріалу, наприклад, мати дерев’яні ніжки та стільницю. Також популярні столи, для виготовлення яких використовують кілька матеріалів. Це може бути стіл з металевою опорою і стільницею з МДФ.

Ось які матеріали найчастіше використовують для виготовлення обідніх столів:

  • дерево — довговічний, практичний і красивий матеріал. Дерев’яний стіл матиме гармонійний вигляд у кухні з класичним або сільським інтер’єром;
  • скло — столи зі скляними стільницями стильні та оригінальні. Це вдалий вибір для інтер’єру в стилі мінімалізм, модерн, хай-тек. Для тривалої експлуатації варто вибирати стільниці із загартованого скла;
  • метал — цей матеріал найчастіше використовують для виготовлення ніжок або опор нестандартної форми, тоді як стільниця може бути дерев’яною або з МДФ. Ідеальне рішення для тих, кому подобаються оригінальні меблі;
  • МДФ — довговічний, економічний і привабливий матеріал. Такі столи коштують відносно недорого, але не уступають своєю якістю та дизайном дорожчим моделям із натурального дерева.

ЗАМОВИТИ ОБІДНІЙ СТІЛ

Визначившись із розмірами, формою та матеріалом обіднього столу, ви можете звернуту увагу на саму модель і її колір. Підбирайте стіл, що підходитиме до кухонного гарнітуру.

Залишити відповідь