туалетний столик

Як вибрати туалетний столик

Туалетний столик у спальню: 5 критеріїв вибору

Нанести макіяж, зробити зачіску, провести ранковий і вечірній догляд за шкірою, зробити манікюр — ці косметичні процедури зручно виконувати за туалетним столиком. Найчастіше його розміщують у спальні. Як вибрати зручний столик для чепуріння, розказуємо далі.

Визначте підхожий розмір столика

Для початку подумайте, де саме в кімнаті ви розмістите туалетний столик. Виміряйте цю площу, щоб розуміти, на які габарити меблів можна розраховувати.

Якщо ви звикли фарбуватися стоячи, висота столика повинна бути як висота робочої поверхні на кухні. Зазвичай це 85–90 см. Якщо ви наносите макіяж у сидячому положенні, висота меблів має бути близько 75 см.

 

туалетка

Ширина стола не повинна перевищувати 1,5 метра, навіть якщо у вас занадто багато косметичних засобів. Інакше тягнутися до краю, де стоїть крем або лак для волосся, буде незручно.

Оптимальна глибина трюмо — 40–50 см. Вам повинно вистачити місця, щоб розмістити ноги, а після процедур сховати пуф. Є також моделі, як-от консолі, що можуть мати глибину 30 см. Цей варіант добре підходить для маленьких кімнат, де немає можливості розмістити повноцінний туалетний столик.

Виберіть тип конструкції

Залежно від ваших побажань і потреб оберіть тип конструкції столика. Виробники пропонують такі поширені різновиди:

  • класичний — прямокутний столик із дзеркалом такої ж форми;
  • трельяж — ця модель має дзеркало, що складається з трьох частин (одна широка по центру, та дві вужчі по боках, що можуть повертатися);
  • трюмо — у цій конструкції передбачене досить високе дзеркало і столик у вигляді бічних тумб;
  • стіл без дзеркала — компактна модель, разом з якою використовується настінне або настільне дзеркало;
  • консоль — вузький столик для невеликої кімнати, що може додатково оснащуватися шухлядами.

При виборі типу конструкції враховуйте площу кімнати, власні вподобання, кількість косметики, яку потрібно зберігати, тощо.

Подумайте над оснащенням

Якщо ви плануєте часто користуватися туалетним столиком і маєте велику кількість засобів для догляду за шкірою або декоративної косметики, підбирайте функціональний стіл.

стіл туалетний

Зручний столик обов’язково повинен мати шухляди, полички або відділення, що закриваються дверцятами. Додаткові місця для зберігання дозволяють тримати в чистоті стільницю — вона не матиме захаращений вигляд. До того ж ви завжди знатимете, де що лежить.

Подбайте про освітлення

Туалетний столик найкраще розміщувати біля вікна. Так ви матимете якісне природне освітлення для нанесення макіяжу. Якщо немає можливості поставити меблі біля вікна, виберіть модель, що має вбудоване підсвічування. Це можуть бути лампи або точкові світлодіодні світильники, що зазвичай розміщують над дзеркалом. Також виробники пропонують варіант із контурним освітленням, що вбудоване в дзеркало.

КУПИТИ ТУАЛЕТНИЙ СТОЛИК

Зверніть увагу на дзеркало

Щоб було зручно виконувати косметичні процедури, знадобиться якісне дзеркало. Якщо ви часто робите собі зачіски, можливо, вам краще вибрати трельяж, де бічні дзеркала повертаються під потрібним кутом і є можливість побачити себе ззаду. Любите роздивлятися на себе в повний зріст? Тоді вибирайте трюмо з високим дзеркалом.

І пам’ятайте, туалетний столик повинен вам подобатися. Саме тоді ви із задоволенням будете чепуритися за ним.

Залишити відповідь