мякі ліжка

Чи варто купувати м’які ліжка

М’які ліжка: кому підходять такі меблі

Ліжко з м’якою оббивкою може стати чудовим варіантом меблів для сну як у кімнату дорослих, так і в дитячу спальню. Таке ліжко відразу робить інтер’єр затишнішим, а зону відпочинку комфортнішою. Які особливості та переваги мають м’які моделі й кому вони підходять, розкажемо докладніше.

 

мяке ліжко світ меблів

П’ять переваг і один недолік м’якого ліжка

Виробники пропонують широкий вибір ліжок із м’якою оббивкою. Це й такі моделі, що зовні нагадують диванчик, і великі просторі варіанти для двох, і нестандартні односпальні рішення для дитини або дорослого. Великий асортимент дозволяє знайти ідеальне ліжко під свої потреби та бажання.

Основні переваги м’яких ліжок з оббивкою:

  • комфортне використання — якщо дерев’яні або, тим більше, металеві меблі взимку можуть холодити, до них неприємно торкатися тілом, то м’яке ліжко тепле та комфортне. До того ж спиратися на м’яку спинку під час читання або перегляду телевізора зручніше;
  • безпечна експлуатація — варіант із м’якою оббивкою часто вибирають для дітей, якщо батьки хвилюються, що малюк може травмуватися об дерев’яні або металеві деталі. Каркас, закритий поролоном і тканиною, безпечніший у таких випадках;
  • привабливий дизайн — м’яке ліжко має гармонійний вигляд в інтер’єрі спальні, воно додає їй затишку й допомагає створити спокійну атмосферу розслаблення та відпочинку;
  • розширені функції — багато моделей м’яких ліжок мають вбудовані ніші, розміщені під матрацом. У них зручно зберігати сезонний одяг, постільну білизну, додаткові ковдри тощо;
  • тривалий строк служби — оскільки ліжко з м’якою оббивкою має міцний дерев’яний каркас, воно служить не менше, ніж традиційні меблі.

 

ліжко двоспальне з обивкою

Єдиний фактор проти того, щоб купити м’яке ліжко, — це догляд за оббивкою. Звісно, такі меблі більше потребують особливого догляду, ніж металеві або дерев’яні моделі. Останні достатньо протерти вологою серветкою від пилу. М’яку оббивку доведеться чистити самостійно спеціальними засобами або ж періодично викликати фахівців із професійним обладнанням.

Кому можна придбати м’яке ліжко

Якщо ви хочете мати затишну спальню, любите читати перед сном або дивитися телевізор у ліжку, придбайте двоспальне м’яке ліжко з високою спинкою. Якщо вибрати модель із вбудованими нішами, ви заодно вирішите питання з місцем для зберігання речей, які використовуєте не часто. Це заощадить місце у шафі.

мяке ліжко преміум

Односпальне ліжко з м’якою оббивкою — чудовий варіант у спальню дитини. Ви можете купити класичну модель із двома боковими стінками біля голови та ніг або ж придбати ліжко з додатковою стінкою вздовж спального місця, щоб захистити стіну від витирання, а дитину — від холоду та можливих травм.
Односпальні м’які ліжка підходять і для кімнати бабусі або дідуся. На такому ліжку похила людина зможе спати з комфортом. Матрац можна вибрати самостійно, якщо він не йде в комплектації моделі, або ж купити ліжко з ортопедичним матрацом у комплекті.

ЗАМОВИТИ МЯКЕ ЛІЖКО

М’яке ліжко — це комфортні меблі для сну. Головне, правильно вибрати розмір і тип матрацу, а також не забувати регулярно проводити хімчистку оббивки.

Залишити відповідь