шафа в дитячу

Шафа в дитячу – все що потрібно знати перед покупкою

Шафа в дитячу: яку краще вибрати

Дитяча шафа для одягу та інших речей повинна бути, перш за все, зручною для дитини. Приблизно з 5–6-річного віку дітей починають активно привчати до того, щоб підтримувати порядок у своєму гардеробі. Тому меблі варто вибирати так, щоб забезпечити дитині їх комфортне використання.

 

шафа дитяча

Критерії вибору шафи в дитячу кімнату

Є кілька параметрів, які важливо оцінити при купівлі шафи в дитячу:
розміри шафи — не варто купувати в кімнату дитини занадто велику модель, вона займатиме забагато простору. Краще передивитися речі й позбутися непотрібних, ніж розміщувати в спальні надто габаритні меблі;

  • тип конструкції — це може бути класична шафа на 2–3 дверей, кутова модель або варіант із додатковими відкритими полицями, щоб зберігати не лише одяг, а й книги, іграшки тощо;
  • матеріал — найпоширенішими матеріалами є ДСП, ЛДСП, МДФ. Віддайте перевагу довговічним і надійним варіантам, щоб шафа прослужила якомога довше;
  • дизайн — стиль меблів краще за все вибирати разом із дитиною, враховуючи її вподобання. Зазвичай підліткам більше подобаються стримані моделі в стилі мінімалізм, а от молодшим дітям — оригінальні шафи з додатковими поличками та шухлядами, а також із фасадом, прикрашеним малюнками;
  • колір — виробники пропонують багато варіантів шаф у різних кольорах. Можна вибрати класичний білий, бежевий, коричневий або ж купити нестандартну модель, наприклад, у рожево-білому виконанні з сердечками тощо. Враховуйте інтер’єр кімнати.
  • Не менш важливий фактор вибору дитячої шафи — ціна. Меблі доступні до замовлення в широкому ціновому діапазоні, тому нескладно знайти варіант на будь-який бюджет.

Яку модель шафи вибрати для дитини

При виборі шафи потрібно орієнтуватися на кількість речей і розміри кімнати. Якщо спальня досить простора і в ній мешкає двоє дітей, варто звернути увагу на великі моделі, щоб зручно зберігати в ній як сезонний, так і несезонний одяг. Крім того, у такій шафі можна знайти місце для постільної білизни, іграшок, книжок тощо.

тридверна дитяча шафа

У невелику кімнату для однієї дитини варто придбати компактну модель шафи. Оптимальним рішенням стане зберігати в ній ті речі, якими постійно користуються. Для несезонного одягу можна знайти місце в шафі-купе батьків, якщо вона має більший розмір.

У маленьку дитячу також можна купити кутову модель шафи. Вона дозволить ефективно використати кожен квадратний метр у кімнаті, навіть якщо здається, що меблі туди вже не влізуть. Таке рішення допоможе зберегти більше вільного простору для дитячих ігор.

ЗАМОВИТИ ШАФУ В ДИТЯЧУ

Для дітей вдалим варіантом шафи є модель, що має різноманітні модулі для зберігання. Закриті відділення добре підходять для одягу, на відкритих поличках можна скласти настільні ігри, книги, м’які іграшки, машинки. Також шафа може мати шухляди, які підходять як для носків і спідньої білизни, так і для дрібних іграшок, як-от деталі леґо тощо.

Шукаючи ідеальну шафу в дитячу кімнату, переконайтеся, що вона подобається дитині. Адже це стимулюватиме її підтримувати порядок у спальні й класти речі на свої місця, що стане у пригоді й у дорослому житті.

Залишити відповідь