стіл стілець куток табурет

Стільці, табурети, м’який куток: що вибрати для кухні

Стілець, табурет чи куток на кухню

Якщо ви плануєте ремонт у кухні або хочете оновити меблі в цій кімнаті, перед вами, напевно, постане питання — купити стільці, табурети чи м’який куточок? На чому буде зручніше обідати, що буде практичніше у використанні? Розглянемо особливості та переваги кожного варіанту.

Стільці для кухні

Стільці вважають комфортним варіантом меблів для кухні. Це не дивно, адже сідаючи за стіл, ви можете спертися на спинку, розслабитися й відпочити. Стільці використовують як на кухні, так і у вітальні, якщо в ній передбачена обідня зона. На святкових трапезах теж можна побачити стільці, адже вони мають презентабельний і красивий вигляд.

 

стільці для кухні

Стільці можуть мати тверде або м’яке сидіння. Також є моделі, в яких і сидіння, і спинка покриті м’якою оббивкою. На таких стільцях зручно сидіти, однак враховуйте, що доглядати за ними складніше. Вам доведеться або самостійно чистити м’яку оббивку спеціальними засобами або викликати додому майстра з клінінгової компанії.

 

стілець з масиву

Не варто думати, що тверді стільці незручні. Їх легко зробити не менш комфортними, ніж моделі з м’яким сидінням. Ви можете придбати комплект подушок для стільців, які кріпляться до спинки за допомогою поворозок. Це практичні аксесуари, адже їх можна в будь-який момент зняти для прання — можете не хвилюватися, якщо раптом поставили пляму. Стільці з твердим сидінням також легко мити: достатньо протерти поверхню вологою серветкою.

Табурети для кухні

Кухонні табурети — це практичні меблі, які зазвичай вибирають для маленьких приміщень. Якщо ваша кухня не відрізняється великою площею, ви можете купити табурети. Їх легко сховати під стіл, тому вони не займатимуть зайвий простір, ускладнюючи пересування кімнатою.

 

Табурет для кухні

Табурети з дерева або ДСП — це ще й практичне рішення. Їх легко мити, будь-які плями від їжі за лічені хвилини прибираються вологою серветкою.

 

табурет металеві ніжки

Якщо кухня маленька, через що ви вирішили купити комплект табуретів, але хочете, щоб вони були комфортними, виберіть модель із м’яким сидінням. Виробники пропонують табуретки із тканинною або шкіряною оббивкою. За останньою доглядати легше, а от для тканинного сидіння можуть знадобитися спеціальні засоби для видалення плям.

Опори в табуретках можуть бути дерев’яними або металевими. Табурети на металевих ніжках надійніші та довговічніші, витримують великі навантаження, хоча моделі з ДСП також служать роками при дбайливому використанні.

М’який куток на кухню

М’які куточки для кухні можуть мати різний розмір, тому є можливість знайти варіант як для маленького, так і для просторого приміщення. Хоча частіше ці меблі вибирають саме для невеликої кімнати. Вони додають їй затишку та комфорту.

мякий кухонний куток

Куток на кухню має і практичні переваги. Більшість моделей оснащені ящиками для зберігання речей. У них можна скласти святковий посуд, запас чистих рушників або інші речі, які не потрібно діставати щодня. Також куточок може трансформуватися в диван із спальним місцем. Це вдалий варіант, якщо в гості інколи приїжджають родичі, але у квартирі мало місця.

Та і загалом обідати, сидячи на м’якому кутовому диванчику, зручно. Але також враховуйте, що такі меблі потребують особливого догляду.

Залишити відповідь