купити диван

Як вибрати диван

Альтернатива ліжку: який диван краще підходить для сну

У маленькому помешканні не завжди є змога розмістити повноцінне ліжко. Якщо мова йде про однокімнатну або двокімнатну квартиру, для сну найчастіше купують саме дивани. Щоб повноцінно виспатися та відчувати себе бадьорим зранку, слід уважно підійти до вибору розкладного дивана. Розглянемо моделі та критерії вибору диванів для сну.

Моделі диванів для щоденного сну

Місце для сну повинно бути комфортним і достатньо великим, особливо, якщо меблі потрібні для пари, а не для однієї людини. Розкладні дивани представлені у великому різноманітті. І серед них є багато зручних, компактних, практичних і красивих моделей, які підходять для щоденного сну.

Як вибрати диван

Розглянемо кілька моделей розкладних диванів, які можна використовувати як альтернативу ліжку:

  • Акордеон. Ця модель має компактні розміри у складеному вигляді та просторе й рівне спальне місце в розкладеному вигляді. На стикові двох блоків не утворюється «яма», тому спати на дивані з механізмом розкладки «акордеон» досить зручно. Єдине, що для розкладки знадобиться досить багато вільного місця.
  • Єврокнижка. Розкладати такий диван легко та просто, до того ж він має надійний і довговічний механізм. У складеному вигляді модель досить компактна, у розкладеному — комфортна для сну. Єврокнижку можна купити відносно недорого.
  • Дельфін. Це може бути прямий або кутовий диван, в якому один елемент розкладається по тому ж принципу, що ниряє у воду дельфін. Розкласти його нескладно, спальне місце виходить відносно рівним. Ледь відчутні стики можна прибрати, використовуючи тонкий матрац.
  • Ножиці. Дивани з поворотним механізмом мають просту трансформацію та високу якість спального місця. Для організації «ліжка» потрібно просто повернути рухому частину на 90 градусів і зафіксувати її. Такі моделі практичні, довговічні та надійні.
  • Виїзний. Диван із простим виїзним механізмом розкладання відрізняється надійністю й гарантує просторе спальне місце.

КУПИТИ ДИВАН

Щоб визначитися, яку саме модель вибрати для себе, враховуйте наявний бюджет, площу приміщення, власні побажання до дизайну меблів.

Критерії вибору дивана для сну

Механізми трансформації розкладних диванів для сну ми розглянули вище. Однак це не єдиний критерій вибору «альтернативного ліжка». Також варто звернути увагу на інші параметри меблів:

диван бонель

  • каркас — диван, який щоденно розкладатимуть і складатимуть, повинен бути міцним і надійним. Краще вибрати модель із дерев’яним або металевим каркасом. Диван із каркасом із ДСП може довго не витримати щоденну розкладку;
  • тип наповнювача — від цього параметра залежить рівень комфорту використання дивана. Для щоденного сну найкраще підходять моделі, матраци в яких мають пружинний блок, наприклад, Pocket Spring або Bonnel. На такому дивані спати приємно, адже він має ортопедичний ефект;
  • розмір спального місця — щоб диван був ідеальним для сну за своїми розмірами, варто додати до свого зросту 30+ см. Так вийде розрахувати оптимальну довжину спального місця. Ширина меблів повинна бути від 140 см.

Щоб диван був ще зручнішим для сну, можна додатково придбати топер, який при потребі легко скручується й не займає багато місця.

Залишити відповідь