вітрина для вітальні

Вітрина для вітальні чи звичайна розпашна шафа

Вітрина для вітальні — альтернатива класичній шафі

Загромаджувати весь вільний простір меблями — нині не актуально. Зараз більшості хочеться мати у вітальні достатньо місця для пересування й мінімум шаф, комодів і тумб. Якщо вам теж подобається мінімалістичний інтер’єр і у вас немає потреби зберігати купу речей, для зали можна придбати не класичну шафу, а вітрину. Що це і які її особливості?

 

класичні вітрини для вітальні

 

Що таке вітрина: особливості та види

Вітрина — це меблі для зберігання речей, що обов’язково мають відкриту частину. Така шафа може мати як повністю відкрите відділення, так і полиці, закриті скляними дверима. Суть вітрини полягає в демонстрації вмісту, тому в ній часто виставляють декоративні предмети, святковий посуд, фото, книги тощо. Раніше такі меблі називали сервантом і зберігали в них кришталевий посуд.

Виробники пропонують широкий асортимент вітрин на будь-які потреби:

  • високі підлогові на ніжках або без них;
  • підвісні з невеликою висотою;
  • широкі як стінки або вузькі як пенали;
  • з закритими та відкритими відділеннями;
  • зі скляними та напівскляними дверима;
  • з шухлядами або з полицями;
  • у класичному та сучасному стилі.

Якщо ви плануєте не лише зберігати особисті речі у вітальні, а й продемонструвати красивий декор чи вишуканий посуд, вітрина — саме те, що вам треба. Якщо вибрати не повністю відкриту модель, то в шухлядах або на полицях із глухими дверима, можна скласти одяг, а за склом — розмістити декоративні вироби, сувеніри з подорожей та книги.

сучасні вітрини

Як вибрати шафу-вітрину у вітальню

При виборі меблів більшість відразу звертає увагу на дизайн виробу. Підібрати шафу, що ідеально впишеться у створений інтер’єр вітальні, — важливо, але варто врахувати не тільки вигляд, а й інші критерії.

Отже, які параметри важливі, якщо ви вирішили купити вітрину для вітальні:

  • розмір шафи — якщо кімната маленька, придбайте високу вітрину-пенал, що займатиме мінімум місця. Для просторої зали підійде широка вітрина. Також можна купити дві однакових моделі, розмістивши їх по обидва боки від тумби з телевізором;
  • матеріал — сучасні меблі найчастіше виготовляють із ДСП, ЛДСП, МДФ. Це практичні та недорогі матеріали, що майже не поступаються якістю масиву дерева. Також варто звернути увагу на наявність скляних деталей у шафі. Скло може бути прозорим, матовим, кольоровим, з нанесенням візерунку тощо;
  • наповнення — підбирайте тип наповнення залежно від речей, які ви плануєте зберігати у вітрині. Дрібнички зручно складати в шухляди, одяг можна зберігати на полицях в закритих відділеннях. Полиці за скляними дверцятами призначені для розміщення декоративних виробів, книг, фотографій і т. п.;
  • наявність дверей — деякі моделі вітрин мають відкриту частину без дверей із вільним доступом до речей. Є й ті, що повністю закриті одними чи двома дверцятами зі скляними вставками. Враховуйте, що полиці без дверей доведеться частіше протирати від пилу.

ЗАМОВИТИ ВІТРИНУ ДЛЯ ВІТАЛЬНІ

Також при виборі шафи покупці звертають увагу на вартість меблів. В інтернет-магазині «Меблі ІФ» є широкий вибір вітрин для вітальні на будь-який бюджет. Плануйте покупки з комфортними витратами!

Залишити відповідь