Ліжко дитяче

Вибираємо дитяче ліжко разом з експертом

3 варіанти спального місця для дитини: що вибрати?

Коли дитина підростає й настає час переселити її з маленького або батьківського ліжка в окрему кімнату, постає питання — які меблі для сну краще за все придбати? Віддати перевагу класичному варіанту, тобто звичайному ліжку, чи все ж купити ліжко-горище або диванчик? При виборі меблів варто враховувати різні фактори — від площі кімнати до темпераменту дитини. Тримайте кілька порад від нас.

Класичне дитяче ліжко

Якщо дитяча кімната досить простора й ви не плануєте заставляти її всю меблями, є сенс купити звичайне підліткове ліжко. Спочатку воно здаватиметься вам надто великим для трирічної чи старшої дитини, однак їй там буде зручно і спати, і гратися.

Класичне дитяче ліжко

Ще одна перевага класичного ліжка — це можливість придбати якісний ортопедичний матрац по віку дитини. Ви будете впевнені, що нічого не зашкодить поставі доньки або сина, яка ще не закінчилася формуватися.

Важливий плюс повноцінного ліжка — це також можливість при потребі прилягти на ньому не лише дитині, а й комусь із батьків. Ви зможете зручно влаштуватися вдвох, щоб почитати казку на ніч або порозмовляти перед сном. Коли дитина хворіє, мама може спати поруч із нею: місця вистачить.

Ліжко-горище або двоярусне ліжко

У невелику дитячу кімнату можна придбати ліжко-гірку або ліжко-горище. Дитина спить на верхньому ярусі, тоді як під нею можна облаштувати місце для ігор. Такі ліжка можуть бути досить функціональними й містити не тільки спальне місце, а ще й шафу, робочий стіл, полички, ящики для зберігання речей у східцях тощо.

Товари з категорії :

Дитячі ліжка
 

 

Ліжка-горища подобаються дітям. Вони сприймають їх як ігровий комплекс: можна залазити та злазити по драбині, облаштовувати особистий простір нагорі, де ніхто не бачить, придумувати різноманітні схованки та ін.

Ліжко Гірка

Коли ж постає питання, як із комфортом розмістити двох дітей у невеличкій кімнаті, зверніть увагу на двоярусні ліжка. Але враховуйте темперамент кожної дитини. Нагорі краще спати тому, хто спокійніший, щоб уникнути травм.

Дитячий розкладний диванчик

Компактний розкладний диванчик або крісло-ліжко — це також оптимальний варіант для маленької кімнати. Він теж може розв’язати проблему, як поселити двох дітей у невеликій спальні. Важливий нюанс — щоб у дитячій було більше місця, диванчик доведеться щоранку складати, а ввечері розкладати.

Деякі моделі крісел і компактних диванчиків мають спеціальну нішу. У ній зручно зберігати ковдру, подушку та інші речі. Меблі можуть мати цікавий дизайн, що сподобається дитині, наприклад, подушку у вигляді голови панди та її лапки, прикріплені до корпусу.

Дитячий диванчик

Диванчики та крісла оснащують різним механізмом розкладання. Вибирати конкретний механізм варто, зважаючи на габарити кімнати. Також слід врахувати, хто розкладатиме меблі для сну — дитина чи батьки. Якщо підліток робитиме це самостійно, виберіть диван, для розкладання якого не потрібно прикладати багато зусиль.

Якщо залишились запитання з приводу вибору спального місця для дитини, звертайтесь за консультацією до наших працівників. Ми порадимо найкращий варіант, коли знатимемо ваші потреби та побажання.

Автор : Експерт з дизайну освітлення та меблювання осель Світлана Данченко

Інстаграмм Світлани : https://www.instagram.com/smakovska.copywriter/

Залишити відповідь