спальні меблі

Меблі для спальні – як не помилитися при виборі гарнітура

Практичні поради від наших спеціалістів

Вітаємо Вас шановні читачі. Сьогодні поговоримо про меблі для спальні. Зокрема про гарнітури. Це вже давно не такі громіздкі комплекти що колись займали майже всю площу помешкання. Хоча в багатьох слово гарнітур все ще асоціюється з таким набором меблів.

Сьогоднішні спальні гарнітури можуть складатися навіть з трьох, чи двох елементів. Наприклад, ліжко, комод та шафа. Крім того, можна комбінувати меблі з різних комплектів. Досить часто від стандартних розпашних шаф відмовляються, а замість них ставлять шафи-купе. Це дозволяє економити місце, оскільки шафи-купе, як правило вищі та більш вмістимі.

Сьогодні спальний гарнітур можна комбінувати як завгодно. Давайте спочатку подивимось що входить до стандартного комплекту спальних меблів. За звичай це :

Спальні меблі виготовляють з таких матеріалів :

  • Масив дерева
  • МДФ
  • ДСП
  • Меблевий пластик

Можливі інші варіанти матеріалів або їх комбінації. Насправді важко сказати наскільки гірший або кращий той чи інший матеріал. Все залежить від того з якою метою будуть використовувати спальню. То що меблі будуть використовуватися для спання це зрозуміло. Тут питання потрібно ставити трохи в іншому.

У кожного покупця різні потреби. Хтось купує меблі для себе, інший для квартирантів. Хтось сам квартирант і шукає недорогу спальню. Деякі люди шукають недорогі дитячі спальні з розрахунком що діти виростуть і вже в підлітковому віці захочуть змінити меблі. Деякі люди вже досить наспалися на диванах та хочуть нарешті свій нічний відпочинок проводити на ортопедичному зручному матраці для якого потрібне ліжко.

спальні гарнітури

В інтернеті можна знайти багато порад як вибрати меблі для спальні. Ми також хочемо вставити своїх п’ять копійок в це море інформації. Ми переконані що наш двадцятирічний досвід роботи в меблевій галузі дає нам право це зробити.

Отже найперше на що варто звернути увагу, а більшість чомусь це не роблять – екологічність матеріалів. В спальні ми проводимо третину життя, тому дуже важливо які випари ми будемо вдихати. Звичайно, якщо є можливість то краще вибирати спальний гарнітур з масиву дерева. Хоча і тут є свої нюанси. Але це вже тема інша, і ми обов’язково розберемо її в майбутніх публікаціях.

Спальні які найчастіше продаються в нашому магазині

За звичай, грошей на меблі для спальні з натурального дерева не вистачає. В такому випадку ми радимо звернути увагу на меблі з екологічного ЛДСП. Думаєте такого немає? І ввесь цей матеріал хімія?. Це не так. Такий матеріал є і називається він ЛДСП класу Е-1. І саме таким виробникам ми надаємо перевагу і стараємось просувати їхню продукцію, особливо коли мова йде про дитячі меблі.

Фасади меблевих виробів для спальної кімнати

Ви вже напевно знаєте що для виробництва більшості меблів використовують матеріал МДФ. Особливо це актуально для фасадів. Такий матеріал може бути вкритий плівкою, або фарбований. Останній є більш стійким та довговічним, але відповідно дорожчим. Основним недоліком плівкового МДФ фасаду є те, що рано чи пізно плівка почне відставати. Звичайно можна махнути на це рукою сказавши що немає нічого вічного. Більшість так і робить. А там вже як повезе. Плівка може триматися 20 років, а може й за 5 деформуватися та відклеїтись.

як вибрати спальний гарнітур

Насправді так не повинно бути. Але виробники МДФ фасадів роблять ставку на ідеальні умови зберігання та експлуатації меблів, а таких практично немає. Принаймі в нашій країні. Підвищена вологість на складах які ніколи не опалюються. Сонячна сторона в кімнаті коли проміння буквально впирається в меблі. Використання хімічних засобів по догляду за глянцевими чи матовими дверцятами. Ці та інші фактори негативно впливають на службу меблевих МДФ фасадів.

Практичні поради

  • Купуючи меблі з фасадами МДФ віддавайте перевагу фарбованим.
  • Як правило плівка ПВХ яка покриває фасади МДФ відстає в місцях де є вирізи. Тому віддавайте перевагу виробам з гладкими дверцятами та шухлядами.
  • Доглядаючи за меблями не використовуйте хімічні засоби. Очищайте поверхню за допомогою сухої ганчірки.
  • Якщо в помешканні сирість, підвищена вологість, то краще взагалі відмовитися від плівкового МДФ.

Економте простір

Вибираючи спальний гарнітур старайтесь не заставляти приміщення зайвими, або занадто великими елементами меблів. Простір є невідємною частиною сучасного помешкання. Сьогодні люди все частіше роблять гардеробні кімнати що дозволяє залишити в спальні мінімум елементів. Якщо нема такої можливості, а речі десь складати потрібно, то радимо вибирати шафу-купе. Так Ви зможете розмістити набагато більше речей. Навіть вузька шафа-купе є дуже вмістимою за рахунок висоти. Розпашні шафи значно програють по таким характеристикам. До того ж шафу-купе можна легко підібрати в тон інших елементів спального гарнітуру.

Ліжко – це якраз той елемент спального гарнітуру на якому не хочеться економити. І ми не радимо цього робити. Повірте, двадцять зайвих сантиметрів спального місця дозволять Вам значно краще висипатися. саме тому ми радимо вибирати ліжка 180/200 замість стандартних 160/200. Правда на них за звичай потрібно довше чекати, але воно того варте. Також матраци шириною 180 сантиметрів будуть трохи дорожчими ніж стандартні 160.

Популярні моделі двоспальних ліжок

Якщо дозволяє простір – можна замовити ліжко з шухлядами. Це дасть Вам змогу сховати більше речей. Те саме можна сказати про ліжка з підйомним механізмом. Підйомні механізми, як правило, швидше виходять з ладу ніж шухляди. Але для того щоб встановити ліжко з шухлядами потрібно додаткове місце по боках для того щоб шухляди могли нормально висуватися, а воно не завжди є. Та в будь-якому випадку однин з цих варіантів допоможе Вам розгрузити спальну кімнату та з вигодою використати так би мовити, мертві зони.

Якщо спальня не досить простора, то додаткову площу можна виграти відмовившись від туалетного столика. В сучасних гарнітурах чи системах меблів для спальні їх можна замінити комодом в якому верхня шухлядка передбачена для косметики. В деякій мірі такий комод не завжди зручно використовувати як повноцінний столик для макіяжу, але такий підхід може бути одним із варіантів.

Фурнітура – прикрасить и збагатить меблі для спальні

Фурнітура має значення. Дешеві завіси не додадуть до комплекту меблів нічого доброго. Прості направляючі хоч і служать досить добре, створюють дискомфорт при користуванні. Не кожному приємно слухати мелодію скрипучих звуків які видають шухляди в дешевих меблях. Але й за дуже дорогими елементами фурнітури не варто гнатися. В більшості випадків доводиться платити за бренд зайві гроші. Краще триматися золотої середини.

Більшість виробників ставлять направляючі шухляд повного висуву. Це сучасна фурнітура. Тришарові телескопічні направляючі бувають також з дотягом, або без нього. Тут справа більше в комфорті ніж в якості. Оскільки як ті, так і інші направляючі служать добре. Тому не завжди варто ставити направляючі з системаю плавного закриття. В фабричних меблях переважно йдуть стандартні тришарові направляючі без дотягу, але в денких виробників є вибір – додаткова опція. Навіть якщо такої опції виробник не пропонує, а спальня Вам подобається – фурнітуру завжди можна докупити і замінити адже розміри у них однакові.

Багатшого вигляду меблям додають ручки. Досить часто наших майстрів просять не ставити стандартні фабричні ручки. На їх місце докуповують та встановлюють більш дорожчі. Така маленька хитрість робить спальню більш дорожчою.

Якщо Ви бажаєте купити спальню за кращою ціною в Україні переходьте за цим посиланням в наш інтернет-магазин https://xn--90ahtb7k.if.ua/product-category/kupyty-spalniu/

 

 

Залишити відповідь